Kemi

Har et lille problem med at udregne pH?

20. oktober 2008 af AnneAgersnap (Slettet)

Hej Allesammen

Jeg har et problem med denne opgave :

Opgave 1

Ved forbrænding af fossile brændsler dannes der CO2. CO2 er en drivhusgas, og der kan derfor være god grund til at rense f.eks. skorstensrøg, før den udledes til atmosfæren.

Dette kan ske ved en reaktion med calciumydroxid, f.eks: CO2(g) + Ca(OH)2(aq) CaCO3(s) + H2O(l) (I)

I et modelforsøg hældes 600 mL 0,0200 M Ca(OH)2 i et bægerglas.
 

a. Beregn pH for opløsningen.

Hvordan er det nu at jeg gør det?


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. oktober 2008 af dnadan (Slettet)

1. Hvad er den aktuelle koncentrationen af OH-? (husk, at der er 2 hydroxid ioner pr. salt)

2. Beregn pOH=-log[OH-]

3. Heraf kan pH beregnes ved isolering og indsættelse i 14=pH+pOH


Svar #2
20. oktober 2008 af AnneAgersnap (Slettet)

er med på de to sidste, men er lidt i tvivl om hvad du mener med nummer 1?


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. oktober 2008 af dnadan (Slettet)

Den formelle koncentration af Ca(OH)2 0,0200 M, men den aktuelle koncentration af OH- er 0,0200 M*2=0,0400M(der er 2 hydroxidioner pr. salt)


Svar #4
20. oktober 2008 af AnneAgersnap (Slettet)

Mange tak, jeg fik det til 12,6

men er også lidt i tvivl omkrig opgave b.

Gennem opløsningen bobles der CO2 med en hastighed af 0,050 mol/min. Under gennemboblingen måles pH for opløsningen.

1,2 min. efter start er pH faldes til 12,2.

b. Beregn stofmængden af OH- i opløsningen til tiden 1,2 min. efter start.

Hvordan gør jeg så det? og skal tiden ikke være i sek istedet for min..


Brugbart svar (0)

Svar #5
20. oktober 2008 af dnadan (Slettet)

Beregn hvor mange mol CO2 der bobles igennem, hvorved du nu kan beregne hvor mange mol OH der er tilbage, og hertil beregne pH (samme procedure som før)


Skriv et svar til: Har et lille problem med at udregne pH?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.