Matematik

Driller virkelig meget!

20. oktober 2008 af deniz_g (Slettet)

hejsa


sådan lyder opgaven og det er den sidste opgave  til min aflevering til imorgen :)  

løs ligningen log(3x^2-3x-35)=0

ved bare ikke hvordan jeg skal håndterer det :S

facit  x=-3 og  x=4


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. oktober 2008 af Daniel TA (Slettet)

Hvad er det modsatte til log?


Svar #2
20. oktober 2008 af deniz_g (Slettet)

ln vil jeg tro : / eller


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. oktober 2008 af Daniel TA (Slettet)

Du kan også løse den grafisk vha f.eks. graph.


Svar #4
20. oktober 2008 af deniz_g (Slettet)

hvordan? vil bare vide hvordan man løser opgaven :P


Brugbart svar (0)

Svar #5
20. oktober 2008 af juventuz (Slettet)

log(3x2-3x-35)=0

3x2-3x-35)=100=1

3x2-3x-36=0, der løses som en alm. andengradsligning. Den giver dine opgivne facit :-)


Svar #6
20. oktober 2008 af deniz_g (Slettet)

3x2-3x-35)=10^0=1 hvordan kom 10^0 fra hvordan kan det være 36 kommer fra i ligningen :S  3x2-3x-36=0,


Brugbart svar (0)

Svar #7
20. oktober 2008 af juventuz (Slettet)

#6 Hvad er det modsatte af log(x)?


Brugbart svar (0)

Svar #8
20. oktober 2008 af Daniel TA (Slettet)

#2 log(x), hvor den inverse/modsatte er 10x


Brugbart svar (0)

Svar #9
20. oktober 2008 af juventuz (Slettet)

Okay. Der svarede #8 lige på #7. Med denne oplysning kan du vel godt se, hvad der skete i #5, ikk?


Brugbart svar (0)

Svar #10
20. oktober 2008 af Daniel TA (Slettet)

Du siger begge sider opløftet, hvor 10 er grundtallet.


Svar #11
20. oktober 2008 af deniz_g (Slettet)

ok, men når jeg finder d=b^2-4ac => (-3)^2-4*3*36= -423 :S


Svar #12
20. oktober 2008 af deniz_g (Slettet)

ups det er -36 :D


Brugbart svar (0)

Svar #13
20. oktober 2008 af Daniel TA (Slettet)

c= - 36. Diskriminanten er positiv.


Brugbart svar (0)

Svar #14
20. oktober 2008 af juventuz (Slettet)

3x2-3x-36=0

d=b2-4ac=(-3)2-4*3*(-36)=9-12*(-36)=9+432=441


Svar #15
20. oktober 2008 af deniz_g (Slettet)

1000 tak for hjælpn :D


Skriv et svar til: Driller virkelig meget!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.