Fysik

Bestemmelse af: acceleration, tid og start hastighed.

22. oktober 2008 af kasper roland pagh (Slettet)

Heyja allesammen.

Jeg har et spørgsmål angående en fysik opgave jeg har fået stillet. opgave teksten  følger her:

En klods trækkes over en gnidningsfri overflade af en kraft på 18,4 N. Klodsen vejer 5 kg, og dens sluthastighed, 6 m længere henne, er 10 m/s. Hvad er klodsens begyndelseshastighed? Bestem bevælgelsens acceleration og tiden det tager.

Umiddelbart tænkte jeg at jeg skulle have fat i følgende formel: v=a*t+v_0, hvor v_0 er begyndelseshastigheden - problemet er bare at jeg har lidt for mange ubekendte til at den kan løses :-(

Håber at der er nogen der gider at hjælpe mig ud af min nød!

Med venlig hilsen Kasper Roland Pagh.

Ps. jeg har også været ovre at tænke lidt i kinetisk energi - men jeg kan bare ikke finde hoved og hale i det.


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. oktober 2008 af peter lind

Brug Arbejde = kraft*vej=tilvækst i kinetisk energi.


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. februar 2011 af yasmin94 (Slettet)

Hvordan kan jeg beregne tiden det tager for en bil at accelererer fra 0-100 km/t? kan jeg bruge ovenstående formel? hvis ikke hvilken skal så bruges? (jeg kender motorens effekt og bilens masse)


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. februar 2011 af mathon

                     a = (18,4 kg·m/s2) / (5 kg) = 3,68 m/s2

                     2·a·Δs = v2 - vo2

                     2·(3,68 m/s2)·(6 m) = (10 m/s)2 - vo2

...

                     Δs = (1/2)·(v+vot

                     (6 m) = (1/2)·((10 m/s)+vo)·t


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. februar 2011 af mathon

eller

                      a = (v-vo)/t


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. februar 2011 af yasmin94 (Slettet)

Jeg kender kun massen af bilen og effekten af motoren, hvis jeg bruger formlen         a = (v-vo)/t

har jeg 2 ubekendte som er a og t, hvordan skal jeg så arbejde videre med det?


Brugbart svar (0)

Svar #6
07. februar 2011 af peter lind

a er beregnet i den første linje i #3

I den tredje linje er der en formel for v02. tiden har du ikke brug for.


Brugbart svar (0)

Svar #7
07. februar 2011 af mathon

                      a = (v-vo)/t

                      t = (v-vo)/a                       a og vo er anvist i #3


Skriv et svar til: Bestemmelse af: acceleration, tid og start hastighed.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.