Fysik

Formel for y-max?

22. oktober 2008 af Nightsun (Slettet)

Der skal findes et toppunkt af et kanonsskudsparabel (et kast).

Der ønskes at finde en formel for ”y-max”, der startes med følgende formel:
x=v*cos(a)*t


Denne formel omskrives til følgende:
t=x/(cos(a)*v )


Derefter indsættes denne formel i formlen herunder:
y=-(1/2)*g*t^2+v*sin(a)*t+y0


Så denne formel kommer til at se således ud:
y=-(1/2)*g*(x/(cos(a)*v ))^2+v*sin(a)*(x/(cos(a)*v ))+y0


Da vi ønsker at undgå ”x” indsættes følgende formel på omtaltes plads:
x=((v^2*sin(2a))/g)


Derved ser formlen ud således:
y=-(1/2)*g*(((v^2*sin(2a))/g)/(cos(a)*v ))^2+v*sin(a)*(((v^2*sin(2a))/g)/(cos(a)*v ))+y0

 

Dog giver sidst nævnte formel ikke det korrekte resultat, hvorfor ikke?


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. oktober 2008 af peter lind

Du skal bruge at i lodret retning er hastigheden vy=-½gt2+v0yt og at hastigheden i toppunktet er 0.


Brugbart svar (1)

Svar #2
22. oktober 2008 af bboblzs (Slettet)

Hmmm. #1. Er du helt sikker på det?

#0. Den anden formel du bruger er rigtig. Den første har ingen betydning for højden. Du ved imidlertid, at ved den maksmale højde er vy=0. vy er givet ved vy=-g*t+sin(a)*v0.

Derefter kan du benytte samme fremgangsmåde.


Brugbart svar (2)

Svar #3
22. oktober 2008 af janko (Slettet)

Prøv at se her - gamle noter :

http://peecee.dk/upload/view/136624

/ Ayhan


Svar #4
22. oktober 2008 af Nightsun (Slettet)

#2 hvad kan jeg indsætte istedet for "t"?

Har "alfa", og "v0" som eneste informationer


Svar #5
23. oktober 2008 af Nightsun (Slettet)

Det lykkes fint, mange tak :)


Skriv et svar til: Formel for y-max?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.