Matematik

Hjælp til sinus, cosinus problem

22. oktober 2008 af shafh (Slettet)

Hej. Jeg sidder og har et lille problem. Jeg sidder og har to formler som begge beskriver x:

x=A*cos(w*t+φ) og x=A*sin(w*t+D)

φ er den enste ubekente. Er der nogen der kan hjælpe mig til hvordan jeg kan regne ud hvad den er?


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. oktober 2008 af Jerslev (Slettet)

#0: Sæt de to ligninger lig hinanden. Udregn værdien af sinussiden og divider herefter med A. Tag arccos på begge sider og træk w*t fra. Så har du phi.


Svar #2
22. oktober 2008 af shafh (Slettet)

Kan jeg ikke få noget mere gennerelt?


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. oktober 2008 af Kurro (Slettet)

Mere generelt?

Sæt udtrykkene lig hinanden, og isoler den ubekendte. = #1


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. oktober 2008 af mathon

#2

se
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=588982


Skriv et svar til: Hjælp til sinus, cosinus problem

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.