Matematik

Reducering af ligning

22. oktober 2008 af frobber (Slettet)

Hey alle tænkte på om nogen kan hjælpe mig med at reducere denne ligning til en andengradsligning?

0,6 = Kvadratrod((Wa * 0,438983)2 + (Wb * 0,82348)2 + 2 * (Wa * 0,438983) * (Wb * 0,82348) * 0,253454)

Hele venstre siden står under et kvadratrodstegn!!

Mange Tak!!


Brugbart svar (1)

Svar #1
22. oktober 2008 af peter lind

Er det ikke hele højre side der er under et kvadratrodstegn?.  I så fald skal du bare kvadrerer på begge sider af lighedstegnet.


Svar #2
22. oktober 2008 af frobber (Slettet)

min fejl det er selvfølgelig hele højreside der står under kvadratrodstegn!! den skal jo reduceres så man kan bruge diskriminant formlen og finde toppunkt og evt. nulpunkter!!


Brugbart svar (1)

Svar #3
22. oktober 2008 af Daniel TA (Slettet)

Derfor kvadrerer du begge sider, så du slipper for kvadratroden. Så kan du lige få venstresiden til at give 0, ved at trække tallet derovre fra.


Svar #4
22. oktober 2008 af frobber (Slettet)

jaja så langt er jeg nået.. men den skal vel reduceres mere ned før jeg kan bruge diskriminant formlen!!

hvad er eller b, a og c i den formel??


Brugbart svar (1)

Svar #5
23. oktober 2008 af mathon

0,6 = √[(0,438983Wa + 0,82348Wb)2*0,253454]

0,6= (0,438983Wa + 0,82348Wb)*√(0,253454)

(0,438983Wa + 0,82348Wb) = 0,6/√(0,253454)


Skriv et svar til: Reducering af ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.