Matematik

differentialligninger af typen y''=ce^kx

24. oktober 2008 af don el (Slettet)

har fået en opgave som heder p(h)= 226e^-0,157(h-11) bestem tallet p'(15)

det er ligesom den omvendte stilling jeg plejer, kan fint finde ud af, at finde en tangent til en diff. ligning men har aldrig været udsat for denne type... er der en finde......?

på forhånd mange tak Don el


Brugbart svar (1)

Svar #1
24. oktober 2008 af janko (Slettet)

du skal differentiere din funktion p(h).

Gør det og skriv hvad du kommer frem til.

skriv helst fremgangsmåden der, så vi kan finde eventuelle fejl sammen :)


Svar #2
24. oktober 2008 af don el (Slettet)

jamen hvis den skal differentieres vil jeg antage den kommer til at hede.

-0,157*e^-0,157(h-11) men har slet ingen ide der fra.... ;0)


Brugbart svar (1)

Svar #3
24. oktober 2008 af janko (Slettet)

benyt denne regel:

p(h) = k*ef(h)

p'(h) = k*ef(h)*(f '(h))


Svar #4
24. oktober 2008 af don el (Slettet)

hmm thanks prøver mig frem....

ellers vender jeg nok tilbage mandag hvis du evt. har  tid og lyst til at hjælpe der.... klokken er for mange til at jeg kan tænke nu her.... ;0)

takker


Brugbart svar (1)

Svar #5
24. oktober 2008 af janko (Slettet)

p(h) = 226*e(-0,157*(h-11))

p(h) = 226*e(-0,157*h + 1,727)

Der differemtieres:

p'(h) = 226*e(-0,157*h+1,727) * (- 0,157) = - 35,482 * e(-0,157*h+1,727)

her er denne regel taget i brug:

p(h) = k*ef(h)

p'(h) = k*ef(h)*(f '(h))

indsæt nu h = 15 i

p´(h) = - 35,482 * e(-0,157*h+1,727)


Skriv et svar til: differentialligninger af typen y''=ce^kx

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.