Fysik

hvor lang tid varer opvarmningen?

24. oktober 2008 af dkjatti (Slettet)

Hej. jeg skal lave en fysik opgave. jeg har lavet de fleste svar, men mangler et, som jeg ikke kan finde ud af. Spørgsmålet lyder sådan: en el-vandvarmer på 2 kW skal bruge 386000 J for at opvarme en beholder med vand. hvor lang tid varer opvarmningen?

Det overordnede emne er Varmekapacitet.


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. oktober 2008 af mathon

E = P*t

t = E/P = (386000 J)/(2000 J/s)


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. oktober 2008 af lepetitdanois (Slettet)

brug formlen:

t = E/P
 

Indsætter:

t= 386000J / 2000W= 193 J/W = 193s


Svar #3
24. oktober 2008 af dkjatti (Slettet)

Hvorfor er det jeg skal bruge formlen brugen denne formel?


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. oktober 2008 af mathon

...fordi
E = P*t

angiver sammenhængen mellem
energi, effekt og tid...


Svar #5
24. oktober 2008 af dkjatti (Slettet)

jamen, hvordan kommer man frem til den ligning?


Brugbart svar (0)

Svar #6
24. oktober 2008 af mathon

det er
Joules Lov

E = U*I*t,

hvor
P = U*I


Skriv et svar til: hvor lang tid varer opvarmningen?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.