Matematik

Endnu en kæderegel-opg

25. oktober 2008 af stol (Slettet)

peecee.dk/uploads/102008/Screenshot6.png

Endnu en opgave med kæreglen. Jeg fik gættet mig til det rigtige svar ved at udregne dg/dx og dg/dt for de fleste af svarmulighederne, men der må være en lettere måde. Hvordan?


Brugbart svar (1)

Svar #1
25. oktober 2008 af peter lind

Hvad har du gjort?. Rent umiddelbart forekommer det mig at være rent hovedregning at beregne dg/dx og dg/dt, så meget nemmere kan det ikke være.


Brugbart svar (2)

Svar #2
25. oktober 2008 af Dkuro Chan (Slettet)

Såvidt jeg ved er det bare at regning ... Dog har du nogle lettelser ved at f er sammensat med simplie lineære funktioner. Hvilket, nok med lidt øvelse, gør det uhyre nemt at se svaret!

Et spørgsmål: Står der hvorfor f skal være C1 og strengt voksende? ... som jeg ser det er det nok at f er differentiabel? Måske er betingelserne med til at lette opgaven


Brugbart svar (1)

Svar #3
25. oktober 2008 af peter lind

#2. Hvis f ikke var strengt voksende(eller aftagende) kunne f'(x)=0 og så vil ligningen være opfyldt i alle de nævnte eksempler.


Brugbart svar (1)

Svar #4
25. oktober 2008 af Dkuro Chan (Slettet)

# 3 Ja okay ... man luger lige grænsetilfældende ud - den havde jeg gættet.

Omformulering af #2: Er det ikke nok a f er differentiabel og ikke konstant


Svar #5
25. oktober 2008 af stol (Slettet)

#1 Tja... som sagt, så har jeg regnet dg/dx og dg/dt ud ved kædereglen. For 1 giver det

dg/dx = df/dv*1 + df/du*1

dg/dt = df/dv*(-1) + df/du*(-1)

Så indså jeg at det enten var 4 eller 6 og regnede dem ud.

Det jeg mener er: Er det ikke muligt at regne opgaven ud, hvis man ikke har svarmulighederne?


Brugbart svar (1)

Svar #6
25. oktober 2008 af peter lind

#5 Nu er f en funktion af en variabel, så du kan droppe det ene led. For eks. dg/dx=f'(x-t)*d(x-t)/dt elle hvis du kalder indmaden u: dg/dx=f'(u)*du/dx, dg/dt = f'(u)*du/dt. Den holder godt nok ikke i 5; men den er lige så let.


Brugbart svar (0)

Svar #7
25. oktober 2008 af Dkuro Chan (Slettet)

#4 oki jeg dropper lige dette spørgsmål ...kontinuiteten sikre "kurvesammenhæng" og sikre at man ikke "ryger" ud i grænsetilfælde i ligningen mellem Dtg og Dxg .........


Svar #8
25. oktober 2008 af stol (Slettet)

#6 Ah... på den måde. Så hvis jeg har en funktion f(z) = z^2,  så er f(x-t) = (x-t)^2, er det sådan det skal forstås?


Svar #9
25. oktober 2008 af stol (Slettet)

#8 Nevermind... er vist blevet for vant til at bruge funktioner med to variable :)


Brugbart svar (0)

Svar #10
25. oktober 2008 af Dkuro Chan (Slettet)

#8 jeps


Skriv et svar til: Endnu en kæderegel-opg

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.