Fysik

Lydens fart

25. oktober 2008 af realboi (Slettet)

Hej..

Nogle der har nogle gode ideer til denne

Fotoet viser en opstilling til bestemmelse af lydens fart i luft. Den ene ende af et åbent rør er stukket ned i vand. Over røret er anbragt en højtaler, som udsender en tone med en valgt frekvens f. Røret flyttes op og ned for at finde de positioner af røret, hvor lyden forstærkes. For hver frekvens bestemmes afstanden L mellem de to nabopositioner, hvor lyden forstærkes. Lydbølgerne i røret har bølgelængden 2*L

f:     1.2         1.6        2           2.4       2.8        3.2        3.6       4

L:     0.144   0.110   0.083   0.070   0.060   0.053   0.050   0.043

tabellen viser sammenhørende værdier for frekvensen f og afstanden L

a) bestem ud fra oplysningerne i tabellen en værdi for lydens fart i luft


Brugbart svar (3)

Svar #1
25. oktober 2008 af peter lind

Bølgehastighed= bølgelængde*frekvens.

Med flere målinger skal du sikkert bruge regressionsanalyse. Omskrevet får du bølgelængde =hastighed/frekvens. = hastighed*(1/f): Du skal altså forvente at bølgelængden er proportional med 1/f med proportionalitetsfaktoren hastighed.


Svar #2
25. oktober 2008 af realboi (Slettet)

ka´n du måske forklare det på en aden måde?


Brugbart svar (2)

Svar #3
25. oktober 2008 af juventuz (Slettet)

#1 er da forklaret på et pænt forståeligt sprog. Konkretiser, hvad du ikk forstår.


Brugbart svar (1)

Svar #4
26. oktober 2008 af mathon

L = (2n-1)*(λ/4) og n € N..........(2n-1) er ulige

L = (2n-1)/4*(v/f) = (2n-1)/(4f)*v

v = (4f)*L/(2n-1)

v = [4/(2n-1)]*(f*L) og n € N


Brugbart svar (1)

Svar #5
05. maj 2010 af Magnus22 (Slettet)

hvad betyder "n" og hvad menes der med n € N ?


Skriv et svar til: Lydens fart

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.