Fysik

Hubbles konstant

25. oktober 2008 af mallesxD (Slettet)

hej, alle

hvordan finder man H (H. konstanten), ?

er der en bestemt udregning? jeg forstå ikke hvordan man kan udregne den?

tak på forhånd.


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. oktober 2008 af peter lind

Man kan heller ikke udregne den. Man måler den. Mere præcist man måler afstand og hastigheder for mange gallakser.


Brugbart svar (1)

Svar #2
25. oktober 2008 af sengul (Slettet)

v = H * d


Svar #3
25. oktober 2008 af mallesxD (Slettet)

hvordan kan man udregne universets alder?

 kan H, være H=60km/S*Mpc? hvor enhederne er m/s / pc ?

og hvorfor kan man bruge H, til at bestemme universets alder? 

og for at udregne universets alder i milliarder benyttes disse omregningsfaktorer:

1pc = 3,26 lysår

1 lysår = 3*10^8m/s*1år


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. oktober 2008 af Kurro (Slettet)

Hvis H er konstant gennem hele universets levetid = udvidelsen sker med samme hastighed til alle tider. Vil universets alder være H^-1.

Du kan nu selv evt overveje, hvilken betydning en accelererende udvidelse vil have.  


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. oktober 2008 af Jerslev (Slettet)

#4: Nu er det jo sådan, at universet accelererer, så at bruge Hubble konstanten til at udregne levetiden er et groft estimat. :


Skriv et svar til: Hubbles konstant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.