Matematik

potens ligning (hvis det hedder det?)

26. oktober 2008 af Kamelkalle (Slettet)

Jeg skal finde x.

3^x=27 (i hovedet kan jeg godt regne den ud, men hvordan beregner man den?)

Denne f.eks kan jeg ikke via hovedregning: 1,02^x=7


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. oktober 2008 af Isomorphician

Logartimereglerne.

log(ax) = xlog(a)


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. oktober 2008 af DanielPetersen (Slettet)

Slettet

Brugbart svar (0)

Svar #3
26. oktober 2008 af mathon

1,02x = 7

log(1,02x) = log(7)

log(1,02)*x = log(7)

x = log(7)/log(1,02)


Skriv et svar til: potens ligning (hvis det hedder det?)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.