Fysik

En pige der har brug for hjælp :(

26. oktober 2008 af 4v4 (Slettet)

hej jeg hedder maria

vi fik opgaver til fysik imorgen har heldigt løst 4 men mangler dem kan i hjælpe det haster totalt

græder snart

a: Hvor lang tid går der før du har mindre end 10 gr. af Sr-90 tilbage?

Sr-90 afgiver beta-partikler.

b: Hvad omdannes Sr-90 kernerne til under afgivelsen af den ioniserende stråling?"


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. oktober 2008 af Jerslev (Slettet)

#0: Der mangler oplysninger til at løse de opgaver.


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. oktober 2008 af Daniel TA (Slettet)

For at løse opgave a skal du vide hvor meget stof der er til tiden t=0, og så skal du kende halveringstiden.

Til opgave b, skal du bare lave et reaktionsskema for et beta henfald.


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. oktober 2008 af mathon

T½ = 28 år


Svar #4
27. oktober 2008 af 4v4 (Slettet)


a: Hvor lang tid går der før du har mindre end 10 gr. af Sr-90 tilbage?

Sr-90 afgiver beta-partikler.

b: Hvad omdannes Sr-90 kernerne til under afgivelsen af den ioniserende stråling?"


Du starter med 1 Kg Sr-90, der er en isotop af strontium med 90 nukleoner, og en halveringstid på 29 år.

hehe


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. oktober 2008 af mathon

m(t) = 1000*((½)1/T½)t = 1000*((½)1/28)t = 1000*0,975549t

[m] = g
[t] = år

a)
m(t) < 10 = 1000*0,975549t

hvoraf
0,01 = 0,975549t

log(0,01) = log(0,975549)*t

t = log(0,01)/log(0,975549) = 186 år

det tager 186 år før der resterer mindre end 10 g 90Sr

b)
9038Sr  -->  9039Y  +  0-1e  +  γ  +  Q

hvor Q er kinetisk energi fordelt på partiklerne


Svar #6
27. oktober 2008 af 4v4 (Slettet)

ej tusind tak tak søde..<33 (;


Brugbart svar (0)

Svar #7
27. oktober 2008 af Louise_C (Slettet)

#0 "En pige der har brug for hjælp" og "tak søde <3". Du prøver at spille en på femten, men jeg vil gætte på at du er meget ældre end det. Eller så er du bare en stor mundfuld.


Brugbart svar (0)

Svar #8
28. oktober 2008 af fluen på væggen (Slettet)

#7 Måske ER hun faktisk en pige, der har brug for hjælp... Men jeg forstår godt, at du bider mærke i stilen, der er lagt:

Hej, jeg hedder Maria... Jeg har lige (tilfældigvis) lagt et billede ud af (muligvis, hvem ved) mig selv, der måske virker katalyserende på de mandlige hjælpere herinde. Det er selvfølgelig ikke bevidst! Men ubevidst kommer jeg måske til at sende et signal om, at "pigen der har brug for hjælp" ikke nødvendigvis kun har brug for lektiehjælp. Det er, hvad der sker ;) :D 8) :P og andre smileys :S

Måske er det bare mig, der er fordomsfuld! (Det er jeg som regel). Men jeg er tilbøjelig til at give Louise_C ret i noget af sin kritik.


Svar #9
30. oktober 2008 af 4v4 (Slettet)

(:


Skriv et svar til: En pige der har brug for hjælp :(

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.