Matematik

How-to ligning?

27. oktober 2008 af flemmings-helte (Slettet)

heey, kan i ikke lige hjælpe mig igang med denne opgave:

bestem de tal a for hvilke ligningen ingen løsning har når

ax2+4x+2=0

How-to?


Brugbart svar (1)

Svar #1
27. oktober 2008 af lepetitdanois (Slettet)

først udregnes diskiminanten

d=b2-4ac = 42-4*a*2= 16-8a

Du findes ingen løsning hvis d <0, så der kan opstilles en ulighed

16-8a <0

isoler a, og du har svaret


Svar #2
27. oktober 2008 af flemmings-helte (Slettet)

ok kigger jeg lige på


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. oktober 2008 af lepetitdanois (Slettet)

16 -8a < 0 <=>

16 < 8a <=>

2 > a

:)


Svar #4
27. oktober 2008 af flemmings-helte (Slettet)

#3

Okay tak ;D

Prøver lige at regne den her ud:

x2+3x+a=0 

D=22-3*a*1=1

hjælp


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. oktober 2008 af Dkuro Chan (Slettet)

#3 hvorfor vender du uligheden i tredie linie ... det er da vist en typo ;-)


Brugbart svar (1)

Svar #6
27. oktober 2008 af Dkuro Chan (Slettet)

#4 d=b2-4ac=(-3)2-4*1*a=9-4a


Skriv et svar til: How-to ligning?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.