Matematik

kugle

27. oktober 2008 af delidolu (Slettet)

forstå simpelthen ikke opgaven ... håber I kan hjælpe

en kugle givet ved ligningen

(x+2)2+(y-2)2+z2=8

bestem kuglens skæringspunkter med koordinatsystemets førsteakse?


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. oktober 2008 af Danielras (Slettet)

I punkter hvor kuglen skærer førsteaksen er:

y =0

og

z=0


Svar #2
27. oktober 2008 af delidolu (Slettet)

jo men hvad skal jeg regne ud ?

hvis y er 0 og z er 0

Hvad er x så ?

and How ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. oktober 2008 af Danielras (Slettet)

Indsæt y og z lig 0 i udtrykket og løs med hensyn til x.


Svar #4
27. oktober 2008 af delidolu (Slettet)

(x+2)^2+(y-2)^2+z^2=8

skal jeg sige

(x+2)2+(-2)2=8


Svar #5
27. oktober 2008 af delidolu (Slettet)

(x+2)^2+(-2)^2=8
 

(x+2)(x+2)+4=8

x2+2x+2x+4+4=8

x2+4x+8=8

x2+4x=8-8

x2+4x      nu går det galt ??


Brugbart svar (0)

Svar #6
27. oktober 2008 af Danielras (Slettet)

Ja, og så skal du arbejde videre.


Brugbart svar (0)

Svar #7
27. oktober 2008 af Danielras (Slettet)

Hvorfor går det galt? Ser da fint ud.


Svar #8
27. oktober 2008 af delidolu (Slettet)

x2= - 4x

x2/x = -4

x = -4

er dette rigtigt ?


Brugbart svar (0)

Svar #9
27. oktober 2008 af Danielras (Slettet)

Løs den som en sædvanlig andengradsligning.


Svar #10
27. oktober 2008 af delidolu (Slettet)

hmm , når jeg har fået x=-4

er jeg så ikke færdig ..

forstår ikke hvorfor jeg nu skal løse den som en andengradsligning ?


Brugbart svar (0)

Svar #11
27. oktober 2008 af Dkuro Chan (Slettet)

#8 ja når x ≠ 0 ... hvad med x=0?


Brugbart svar (0)

Svar #12
27. oktober 2008 af Danielras (Slettet)

Fordi du mister en løsning på den måde du gør det.

x^2+4x = 0

Har løsningerne:

x = 0

og

x=-4


Svar #13
27. oktober 2008 af delidolu (Slettet)

jeg forstå ikke hvordan det også kan give

x=0

skal jeg finde diskriminanten så ?


Svar #14
27. oktober 2008 af delidolu (Slettet)

ja så får jeg x=0 og x=-4

men behøver jeg så den beregning jeg lavede til at starte med egentlig ?

så tænker jeg så , hvordan kom jeg frem til x2+4x=0

hmm?


Brugbart svar (0)

Svar #15
27. oktober 2008 af Dkuro Chan (Slettet)

I din løsning i #8 har du forudsat at x ≠ 0 (ellers kan du jo ikke dividere med x) ... derfor skal du også checke tilfældet x=0 :-)


Svar #16
27. oktober 2008 af delidolu (Slettet)

er skæringspumkterne så;

x=0                         (0,0,0)

o g

x=-4                         (-4,0,0)

?


Brugbart svar (0)

Svar #17
27. oktober 2008 af Danielras (Slettet)

Korrekt


Svar #18
27. oktober 2008 af delidolu (Slettet)

endelig :D


Skriv et svar til: kugle

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.