Kemi

beregn stofmængde

28. oktober 2008 af ultralyd (Slettet)

Der afvejes 3,35 g Mg(NO3)2.

a) Beregn stofmængden af den afvejede mængde Mg(NO3)2.

Stoffet opløses i demineraliseret vand i en 500 mL målekolbe, hvorefter der fyldes op til mærket deminiraliseret vand og omrystet.

b) Beregn den formelle koncentration af Mg(NO3)2 i den fremstillede opløsning.

Når Mg(NO3) opløses i vand spaltes saltet i frie ioner.

c) Færdiggør følgende raktionsskema for opløsning af Mg(NO3)2 i vand: Mg(NO3)2(s) --................

d) Beregn de aktuelle koncentrationer af Mg2+ og NO3- i opløsningen.
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. oktober 2008 af mathon

a)
M(Mg(NO3)2=  148,29 g/mol

n(Mg(NO3)2) = (3,35 g)/(148,29 g/mol) = 0,022591  mol

som befinder sig i 0,5 L opløsning..............


Svar #2
28. oktober 2008 af ultralyd (Slettet)

Tak :D


Skriv et svar til: beregn stofmængde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.