Matematik

Funktion f.. (Hjælp! :(

28. oktober 2008 af Sunrise (Slettet)

En funktion f er givet ved forskriften: f(x) = 3 × 2^x

Bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet P(1,  f (1)).

Please .. Hjælp! .. : ( :::::


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. oktober 2008 af Isomorphician

Tangentligningen:

y = f'(x0)(x - x0) + f(x0)


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. oktober 2008 af quartz (Slettet)

Du skal tag punktet f(1) og sætte det ind på x'es plads, før du går videre. For så har du også y-værdien.

efter det differenterer du funktionen og finder a og herefter b.


Svar #3
28. oktober 2008 af Sunrise (Slettet)

mmmm...

Tusind tak for Deres hurtigst hjælp..

virkelig tak, selvom "tak" ord er ikke nok for De ..

Jeg prøver nu .. den formel ..

Have det en rigtig god aften ..


Svar #4
28. oktober 2008 af Sunrise (Slettet)

quartz ..

Tusind tak for hjælpen .. men betyder det, at jeg skal sætte f(1) på x'es plads ind i den formel:

y = f'(x0)(x - x0) + f(x0)

Jeg takker De og Isomorphician for hjælpen ..

I støttede mig faktisk ..

Sunrise ..


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. oktober 2008 af Isomorphician

Find f'(x0) og f(x0) og indsæt i formlen.

x0 er x-værdien af det punkt du får givet i opgaven.

Du skal altså finde f'(1) og f(1).


Svar #6
28. oktober 2008 af Sunrise (Slettet)

Isomorphician ..

Det er hel forståeligt nu .. De er rigtig dygtig til at forklare ..

jeg regner opgaven nu og der er ingen undskyldninger mere hvis jeg laver fejl ..

fordi I forklaret det mega godt ..

Have det rigtig godt .. tak fordi I - De og quartz - har været her for at hjælpe ..

Sunrise ..


Brugbart svar (0)

Svar #7
28. oktober 2008 af quartz (Slettet)

selv tak.

du placerer bare 1 på x'es plads i funktionen, og så er du på rette spor.


Svar #8
28. oktober 2008 af Sunrise (Slettet)

quartz  ..

Tusind tak .. for hjælpen ..

Uden Jer kunne jeg ikke regne opgaven ...

virkelig tak ..


Skriv et svar til: Funktion f.. (Hjælp! :(

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.