Kemi

Meget svær opg.

29. oktober 2008 af crew (Slettet)

Hej. Jeg prøver at løse denne her opg. men jeg ved ikke hvordan jeg gør det. Jeg har meget svær ved den. Jeg håber en af jer ville hjælpe mig. På forhånd tak.

En elev har fremstillet en salpetersyre-opløsning, men glemt at skrive ned hvor meget salpetersyre der blev anvendt. Man er derfor ned til at bestemme koncentrationen af salpetersyre-opløsningen. Derfor titreres opløsningen med natriumhydroxid. Reaktionen der forløber er:
HNO3 + NaOH → NaNO3 + H2O
Der afpipetteres 20 mL salpetersyre, som hældes i en konisk kolbe sammen med lidt phenolphtalein. Der titreres med natriumhydroxid fra buretten. I ækvivalenspunktet viser det sig at der blev anvendt 19,3 mL 0,100 M NaOH til titreringen.

Beregn koncentration (stofmængdekoncentrationen) for salpetersyren.

Eksempel:
Vs • cs = Vb • cb hvoraf
cs = (Vb/Vs) • cb
 


Svar #1
29. oktober 2008 af crew (Slettet)

Rettelse:

Eksempel:
Vs • cs = Vb • cb hvoraf
cs = (Vb/Vs) • cb
 


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. oktober 2008 af mathon

se #3
i
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=590069#591798


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. oktober 2008 af dnadan (Slettet)

hint: Stofmængden af tilsat natriumhydroxid er lig stofmængden af salpetersyre i de 20mL, beregn nu koncentrationen.


Svar #4
29. oktober 2008 af crew (Slettet)

Giver det det her: 0,0965 M


Skriv et svar til: Meget svær opg.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.