Matematik

enkelt opgave diff.

29. oktober 2008 af deniz_g (Slettet)

hejsa! ved ikke helt hvordan jeg skal jeg begynde eller løse opgaven!

Bestem for hvilket eller hvilket x-værdi(er) funktion f har differentialkvotienten 7 når f(x)=2x^3+1,5+x^2.
skal jeg først differentiere eller sætte 7 i x plads? :S


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. oktober 2008 af Sherwood (Slettet)

f'(x)=7


Svar #2
29. oktober 2008 af deniz_g (Slettet)

hmm hvad mener du ?


Svar #3
29. oktober 2008 af deniz_g (Slettet)

er der ingen der kan hjælpe hurtigt?


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. oktober 2008 af Isomorphician

f'(x) er differentialkvotienten.

Hvis differentialkvotienten skal være lig 7, må det altså betyde at:

f'(x) = 7.

Start med at finde f'(x).


Brugbart svar (0)

Svar #5
29. oktober 2008 af Sherwood (Slettet)

Du differentierer og sætter diff-kvo (f'(x)) lig 7. Ligesom jeg har gjort i #1. Du skal så bare lige indsætte udtrykket for f'(x). Herefter kan du beregne x.


Svar #6
29. oktober 2008 af deniz_g (Slettet)

f(x)=2x^3+1,5+x^2
f``(x)=6x^2+1,5+2x så skal jeg sætte 7 i  plads eller ?.


Brugbart svar (0)

Svar #7
29. oktober 2008 af Sherwood (Slettet)

Du skal indsætte det på f'(x)s plads. Dog skal du først lige se på, hvordan man differentiere en konstant.


Svar #8
29. oktober 2008 af deniz_g (Slettet)

når man differentiere en konstat er det bare 0

f`(x) =6x^2+2x
f`(7)= 6*7^2+2*7 = 308 hmm er det bare sort eller ? :S
 


Brugbart svar (0)

Svar #9
29. oktober 2008 af Sherwood (Slettet)

Ja, det er korrekt. Men du indsætter ikke 7 på f'(x)s plads som du skal. Du indsætter på xs plads, Byt om på det. Du skal jo kunne beregne x.


Svar #10
29. oktober 2008 af deniz_g (Slettet)

hmm hvad skal jeg så nu gøre er helt forvirret :S


Brugbart svar (0)

Svar #11
29. oktober 2008 af Sherwood (Slettet)

7=6x^2+2x
 

Beregn nu x! Gør det med nulreglen. Det er hurtigst.


Brugbart svar (0)

Svar #12
29. oktober 2008 af Sherwood (Slettet)

Nej, lad endelig være med at bruge nulreglen!! :S Jeg tænkte mig ikke lige om. Ser man det, kan det virkelig også ske? Åbenbart.. :-)


Svar #13
29. oktober 2008 af deniz_g (Slettet)

hehe tak for hjælpen og har fundet svaret :D


Skriv et svar til: enkelt opgave diff.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.