Fysik

Hvilken formel:(??

30. oktober 2008 af Mahia18 (Slettet)

Hej er der nogen der ved hvilke formler jeg kan bruge for at regne disse opgaver ud?

Den formel jeg brugte gav det forkerte resultat:S

a) En bil kører med hastigheden 60 km/h. På 3,9 s accelereres den til hastigheden 80 km/h. Beregn middelaccelerationen. Angiv resultatet i en SI-enhed.

b) Bilen krer nu ind p en motorvej og accelereres fra hastigheden 80 km/h til 110 km/h med accelerationen . Hvor lang tid tager det? Angiv resultatet i SI-enhed:
 

c) Bilen bringes herefter til standsning fra hastigheden 110 km/h. Bremselngden er 80 m. Beregn middelaccelerationen under opbremsningen. Angiv resultatet i SI-enhed:
 

Håber meget der er en der vil hjælpe da det snart ska afleveres og er lidt lost:(


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. oktober 2008 af mathon

amiddel = (v-vo)/t

t = (v-vo)/a     (du har "glemt" at skrive a!!!)

2*amiddel*s = v2- vo2    hvoraf
amiddel = (v2- vo2)/(2s)

..........................................................................

1 km/h = (1/3,6) m/s


Svar #2
30. oktober 2008 af Mahia18 (Slettet)

tak:)


Skriv et svar til: Hvilken formel:(??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.