Matematik

Variabelsammenhænge og funktioner

30. oktober 2008 af mille.dk (Slettet)

hej alle sammen,

Lidt matematik som volder problemer :/:

1.opgave:
en bestemt løber kan løbe med den konstante fart 6,5m/s. Opskriv sammenhængen mellem den gennemløbne strækning og tiden.

- Det forstår jeg ikke. Hvordan gør jeg det? (det er jo til en aflvering, så jeg forstår OVERHOVEDET ikke, hvordan mellemregning kommer ind her)

2.opgave:
Ole og hans far cykler i samme retning på en lige vej. Ole kører 3m/s. og far 5m/s . På et bestemt tidspunkt er ole 12m foran far. Hvor længe varer det herefter, før far indhenter Ole? Hvor langt har Ole kørt i dette tidsrum? Hvor langt har far kørt i dette tidsrum?
- Hvordan løser jeg den? ved at sætte den ind i et koordinatsystem? - Men jeg har jo om variabelsammenhænge og funktioner?


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. oktober 2008 af Jerslev (Slettet)

#0: For konstant hastighed vil den løbne strækning alene være en funktion af tiden i første potens.

For anden opgave skal du bruge samme ligning.


Svar #2
30. oktober 2008 af mille.dk (Slettet)

#1, undskyld Jerslev, men jeg forstod intet af det du skrev :S


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. oktober 2008 af Jerslev (Slettet)

#2: Ah, har I haft som bevægelse med konstant acceleration i fysik? Det er rimelig tæt beslægtet med dine opgaver. :)


Svar #4
30. oktober 2008 af mille.dk (Slettet)

#3, jeg er 1.g'er g det du nævner, siger mig intet. Det er opgaver fra vres matematikbog.


Brugbart svar (0)

Svar #5
30. oktober 2008 af Jerslev (Slettet)

#4: Hm. Det kommer I til i din fysikundervisning. :)

Anyway, hvis du bevæger dig med en konstant hastighed på 10m/s - hvor langt er du så kommet efter 10 sekunder?


Svar #6
30. oktober 2008 af mille.dk (Slettet)

100meter ?


Brugbart svar (0)

Svar #7
30. oktober 2008 af Jerslev (Slettet)

#6: Præcis - hvad var din tankegang for at komme frem til det?


Svar #8
30. oktober 2008 af mille.dk (Slettet)

I det, at man bevæger sig 10m i sekundet, så må man jo gange "antallet af sekunder" med 10m.

10m/s = konstant hastighed.
Og du spørger, hvor langt er man kommet efter ti sekunder = 10m * 10 = 100m


Svar #9
30. oktober 2008 af mille.dk (Slettet)

Men hvad har det med mine opgaver at gøre???


Brugbart svar (0)

Svar #10
30. oktober 2008 af Jerslev (Slettet)

#8+9: Du skal sådan set nøjes med at generalisere dit tilfælde. Hvis du har en løber, der løber med en konstant hastighed på v - hvor langt kommer han så på tiden t?


Skriv et svar til: Variabelsammenhænge og funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.