Fysik

Help aktivitet haster virkelig

30. oktober 2008 af Milliis (Slettet)

Aktiviteten af et præparat af en radioaktiv isotop falder i løbet af 10 år til 1% af den oprindelige aktivitet. Hvor lang tid går der yderligere, inden aktiviteten er faldet til 1 promille af den oprindelige?

Har seriøst ingen anelse over hvordan man laver det


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. oktober 2008 af mathon

A = Ao*at

A/Ao = a

0,01 = a10

a = 0,011/10 = 0,630957
dvs.

(A/Ao) = 0,630957t    

(0,001) = 0,630957t

ln(0,001) = ln(0,630957)*t............


Svar #2
30. oktober 2008 af Milliis (Slettet)

hmm rer overhovedet ikke med skal jeg regne videre?


Brugbart svar (0)

Svar #3
31. oktober 2008 af mathon

t = ln(0,001)/ln(0,630957)


Skriv et svar til: Help aktivitet haster virkelig

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.