Matematik

hurtig hjælp!!differentier

01. november 2008 af Tina17 (Slettet)

er der nogen der kan hurtigt differentier de to funktion for mig ?

tak på forhånd

v0cos(a)*t+x0

-½g*t^2+v0sin(a)*t+y0


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. november 2008 af Jerslev (Slettet)

#0: Har du ikke selv nogle bud? De er lige til at differentiere.


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. november 2008 af c_aastrup

Er de funktioner af v0, a, t eller x0?

Dette er væsentligt når du differetierer


Svar #3
01. november 2008 af Tina17 (Slettet)

altså jeg ved at cos(a) bliver til -sin(a) ved at differentier. og sinus bliver til cosinus. men jeg ved ikke hva resten bliver til når man differentier.

de er funktioner af t som er som er beskrevet ved stedvektoren!


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. november 2008 af mathon

differentieret med hensyn til t, når vo = (vo*cos(a), vo*sin(a)), a er elevationen og udgangspunktet er (xo,yo)

(vocos(a)*t+xo) ' = vo*cos(a)

(-½g*t2+vosin(a)*t+yo) ' = -gt + vosin(a)


Svar #5
01. november 2008 af Tina17 (Slettet)

Tusind tak Mathon:)

og når jeg differentier en gang til så skal det gerne give 0 og -g , ikke også ?


Brugbart svar (0)

Svar #6
01. november 2008 af mathon

Yes


Skriv et svar til: hurtig hjælp!!differentier

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.