Matematik

cm til 1 km???

02. november 2008 af sebb (Slettet)

 Et cykelhjul med en diameter på 70 cm kører 10 gange rundt. Hvor langt har det kørt? det har så kørt 70*10=700 cm. 

Hvor mange omgange skal det køre for at tilbagelægge 1 km?? forstår det simpelthen ikke. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. november 2008 af Jerslev (Slettet)

#0: Start med at udregne omkredsen af hjulet. Hvis hjulet drejer én omgang har det jo netop tilbagelagt en omkreds. :)


Svar #2
02. november 2008 af sebb (Slettet)

 er det: 100.000/70=1428,57 omgange??? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. november 2008 af Jerslev (Slettet)

#2: Nej - du skal udregne omkredsen - ikke blot tage diameter.


Svar #4
02. november 2008 af sebb (Slettet)

 okay altså: omkreds af en cirkel: diameter*pi =70*pi=220  ... 100000/220=455 omgange???


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. november 2008 af Jerslev (Slettet)

#4: Præcis. :)


Svar #6
02. november 2008 af sebb (Slettet)

 okey :D tak,  hvad med når en cirkushest løber en bane rundt i arenaen har den løbet 41m. hvor stor er cirkusarenaens diameter?


Brugbart svar (0)

Svar #7
02. november 2008 af Da-ted (Slettet)

Nu regner ddu bare baglæns. Diameter * pi = 41m. <=> 41m/pi=diameter
 


Svar #8
02. november 2008 af sebb (Slettet)

 er det så: 41/pi=13 i diameter??


Skriv et svar til: cm til 1 km???

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.