Matematik

Hurtigt spørgsmål angående logaritmefunktionen

02. november 2008 af LouiseLG (Slettet)

Hejsa,

i mine noter har jeg skrevet det lidt indviklet, men er det ikke rigtigt at dem omvendte funktion af

e^x er f ^-1(x)? Og denne minus formel kaldes også for Ln(x)?


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. november 2008 af Bethsen (Slettet)

Det er i hvert fald rigtigt at e^x og ln(x) er modsætninger. Men den første synes jeg ikke jeg kan huske at have hørt.. :P


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. november 2008 af Arctan (Slettet)

Lad f: U → V (U og V er to vilkårlige mængder) være bijektiv; det vil sige, at til ethvert f i V eksisterer der netop ét element x i U. Da f er bijektiv, er det muligt at definere en ny funktion

g: V → U

således at

g o f : U → U
f o g : V → V

er lig med identiteten på henholdsvis U og V. I så tilfælde siges g at være den inverse ("omvendte") funktion til f, og man skriver

g = f -1 (dette gælder absolut)

Den inverse funktion til ex er ln(x) for x>0.


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. november 2008 af Dkuro Chan (Slettet)

ln(x) er den inverse eller omvendte funktion til ex man skriver gerne

f(x)=ex og f-1(x)=ln(x), her er

f defineret for xεR mens f-1 kun er defineret for ]0,∞[


Svar #4
02. november 2008 af LouiseLG (Slettet)

Tusind tak for hjælpen, jeg kunne bruge alle svar.

Mvh Louise


Skriv et svar til: Hurtigt spørgsmål angående logaritmefunktionen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.