Kemi

Beregning af koncentration - puffer

03. november 2008 af StudiePortalLogin (Slettet)

Betragt følgende 3 vandige opløsninger:Opløsning A: 0,200 M Propansyre, CH3CH2COOH.
Opløsning B: 0,100 M Natriumdihydrogenphosphat, NaH2PO4.Opløsning C: 0,200 M Natriumhydroxid, NaOH.

a) Beregn pH for hver af de tre opløsninger.

- Dette har jeg gjort...

Ud fra opløsningerne B og C fremstilles der nu en pufferopløsning med et volumen på 1,000L og en pH værdi på 6,85.

Den fremstillede pufferopløsning blandes med 1,00 mL af opløsning A. Herved ændres pH for pufferopløsningen ikke mærkbart.

b ) Beregn den aktuelle koncentration af ikke hydronolyseret propansyre i blandingen.

c ) Hvor mange mL af hver af opløsningerne B og C skal der anvendes til fremstilling af 1,000 L af den nævnte pufferopløsning.

Hvad gør jeg her ?? Er opmærksom på besvarelsen: https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=497227
Men er ikke helt med??

Håber der er nogen der kan hjælpe...


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. november 2008 af mathon

C2H5COOH   +   H2O   --->   C2H5COO-   +   H3O+
   (1-α)*cs                            α*cs            α*cs

[H3O+] = 10-pH = α*cs

hvoraf

1-α = 1 - (10-pH/cs) = 1 - (10-6,85/0,2) = 0,99999929
 

[C2H5COOH]aktuel =  (1-α)*[C2H5COOH]formel = 0,99999929*(0,2 M) = 0,19999986 M 

i praksis uhydronolyseret..


Svar #2
04. november 2008 af StudiePortalLogin (Slettet)

Aaah.. protolysegrad.. jeg takker endnu engang :)


Skriv et svar til: Beregning af koncentration - puffer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.