Fysik

Elevation og Acceleration opgave

03. november 2008 af HolmPeter (Slettet)

 Hej, jeg kunne godt bruge noget hjælp til to fysik/matematik opgaver, og jeg håber at der er nogle der kan hjælpe mig hurtigt, da jeg gerne ville bruge svarene idag.

Første opgave lyder:
Verdensrekorden i kuglestød er 23,12m, og den optimale elevation ved kuglestød er 45 grader.

- Bestem kuglens stighøjde og begyndelses hastighed.
Jeg er ret lost, har ikke rigtig nogle idé om hvordan de to værdier skal findes.
Men kan det ikke have noget at gøre med denne formel:?
Y = - 1/2g/v0× cos2(α) × x2 + sin(α)/cos(α) × x

og hvis ikke hvad skal man så? :(


Anden opgave lyder:
En bil kører med hastigheden 30m/s og bilen bremser med en acceleration -3,0m/s2
- Hvor lang tid går der før bilen stopper. Og hvor langt kører bilen mens den bremser.


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. november 2008 af Jerslev (Slettet)

Jeg har svaret dig inde i matematikforummet.


Svar #2
03. november 2008 af HolmPeter (Slettet)

 Andre, må også gerne hjælpe mig :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. november 2008 af Lurch (Slettet)

1) stighøjden: der hvor kuglen er på sit højeste. Da formlen for y-værdier er en parabel, vil dette svare til dens toppunkt. Bestem dette udfra toppunktsformlen eller ved hjælp at differentiering.

begyndelses hastighed. Du kender et punkt på parablen, nemlig (x,y)=(23,12 , 0). find v herfra vha din formel

2) Tiden: hastigheden er givet ved

v(t) = a*t+v0

hvornåt er v(t)=0?

Afstanden: konstant accelereret bevægelse:

s(t) = 0.5*a*t^2 + v0*t + s0


Svar #4
03. november 2008 af HolmPeter (Slettet)

 prøver mig lige frem med opg 1)

altså jeg skal faktisk bare udregne y = -d/4a . ikke?

og d = b2 - 4ac.

men hvad er min a værdi, det er ikke - 1/2g/v02 × cos2(α) vel? fordi så kan jeg ikke regne den ud da jeg ikke kender v02?

og i opgaven med begyndelses hastigheden.

skal formlen ikke omskrives til :

v02 = (- 1/2g/cos2(α) × x2 + sin(α)/cos(α) × x)/ Y ? er virkelig lost..

og i opgave 2?

forstår ikke hvordan jeg finder v(t) = 0 .. 

   


Skriv et svar til: Elevation og Acceleration opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.