Matematik

Monotoni forhold

04. november 2008 af musti4300 (Slettet)

Hej jeg står med den ligning der ska differenceres og så skal jeg finde monotoni forholdet uden hjælpe midler.

f(x) = x3-3x+4

f' '(x)= 3x2-3x+4

Monotoniforhold:

løs f ' (X) =0 >> 3x2-3x+4=0

Diskriminant bliver ikke over 0 men -39

d= (-3)2 -4*3*4= -39

HVORDAN SKAL JEG GÅR VIDERE NÅR DER ER INGEN RØDDER TIL AT FORTSÆTTE MONOTONI FORHOLDET.

NOGEN KAN HJÆLPE


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. november 2008 af mathon

f(x) = x3-3x+4

f '(x) = 3x2-3

f '(xo) = 0 =  3xo2-3

xo2-1 = 0

(xo+1)(xo-1) = 0    brug nul-reglen......


Skriv et svar til: Monotoni forhold

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.