Kemi

find en gas formel (er gået død i opgaven)

04. november 2008 af mrozenkilde2 (Slettet)

560mL af en gas vejer 1,10gram ved 0 C og 1 ATM

Find gassens formel, når den består af carbon og oxygen. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. november 2008 af mathon

n = p*V/(RT) = (1 atm)*(0,560 L)/((0,082058 atm*L/(mol*K))*(273 K)) = 0,024998 mol

M(gas) = (1,10g)/(0,024998 mol) = 44,0035 g/mol ≈ 44 g/mol

1 C = 12 g/mol
2 O = 2*(16 g/mol) = 32 g/mol

total = (12+32) g/mol = 44 g/mol

gassens sammensætning: C1O2

sædvanligvis skrevet CO2


Skriv et svar til: find en gas formel (er gået død i opgaven)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.