Kemi

Beregn udfældning af AgCl

04. november 2008 af StudieCarlson (Slettet)

Hej (:

Jeg sidder lige med en kemi opgave, men kan ikke helt finde ud af den.

Opgaven lyder følgende:

III: 5,00mL 0,0100M NaCl blandes med 75,0 mL 0,0010M AgNO3. Herved dannes et bundfald af sølvchlorid.

e) Beregn massen af udfældet AgCl i eksperiment III.

Ag+(aq)+Cl-(aq) -> AgCl (s)

På forhånd tak (:


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. november 2008 af qspace (Slettet)

Jeg tror det skal gøres således:

Beregn stofmængden af Ag+ og Cl- ved at bruge c=n/v   <-->  n=c*V

Herefter ser du hvilken stofmængde er mindst, og dermed er den begrænset faktor. Denne stofmængde vil også være stofmængden for AgCl (s) , fordi forholdet er 1:1. Beregn molarmassen for AgCl ud fra det periodiske system, og herefter kan du bruge formlen M*n = m.


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. november 2008 af mathon

M(AgCl) = 143,34 g/mol

opløseligheden af AgCl i mol/L kaldes i det følgende sAgCl

sAgCl = √(Kop) = √(1,7*10-10 M2) = 1,303840*10-5 mol/L = 1,303840*10-8 mol/mL =
1,043072*10-6 mol pr 80 mL

n(Cl-(aq)) = (0,005 L)*(0,0100 mol/L) = 5*10-5 mol

n(Ag+(aq)) = (0,075 L)*(0,0010 mol/L) = 7,5*10-5 mol

svarende til 5*10-5 mol AgCl = 50*10-6 mol AgCl

hvorfor der udfældes
(50-1,043072)*10-6 mol AgCl = 49,9999*10-6 mol AgCl = 4,99999*10-5 mol AgCl

mudskilt = (4,99999*10-5 mol)*(143,34 g/mol) = 0,007167 g = 7,167 mg


Skriv et svar til: Beregn udfældning af AgCl

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.