Matematik

Hjælp til opg. 1023 pleas! :) Jeg har virkelig brug for hjælp.. HASTER!

04. november 2008 af miss13 (Slettet)

1023: Bestem en ligning for tagenten til til grafen for f(x) i punktet P: 

a) f (x)=  1/2e^x - 2x , P(0,1/2) 

HVORDAN LØSER JEG LIGE DET?!   HJÆLP......  


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. november 2008 af Jerslev (Slettet)

#0: Differentier mht. x og indsæt 0 i f'(x) for at finde tangentens hældning. Benyt herefter punktet P til at bestemme konstantledet.


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. november 2008 af Miquel (Slettet)

Formlen for en tangent er

y = f'(x0)(x-x0) + f(x0)

Ved at indsætte punktets x-værdi 0 i funktionen får du f(0) og ligeledes i den differentierede funktion f'(0).


Svar #3
04. november 2008 af miss13 (Slettet)

Hmm, er fuldstændig blank.. Mit hoved vil ingenting..

Nogen der måske kan vise mig hvordan jeg laver den? Eller guide mig igennem step by step, så jeg forstår det


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. november 2008 af Mester_Bean (Slettet)

start med at differentiere din f(x)


Svar #5
04. november 2008 af miss13 (Slettet)

Ja, det jo lige det.. Ej, jeg ved slet ik hvordan jeg skal gøre..

Er fuldstændig tom i hovedet.. ej :(


Svar #6
04. november 2008 af miss13 (Slettet)

Er det sådan noget i retningen af det her?

F(x)= 1/2e^x - 2x

0  =1/2 e^x-x^2 

??


Svar #7
04. november 2008 af miss13 (Slettet)

F' x0= 1/2 e-x^3

eller 

f'X0= 1/2 E^X - X^2

PLEAS i NEED HELP 


Svar #8
04. november 2008 af miss13 (Slettet)

help....


Brugbart svar (0)

Svar #9
04. november 2008 af Dkuro Chan (Slettet)

f '(x)=½ex-2 ... brug #2 med x0=0, f(x0)=½  ... udregn selv f ' (x0)


Svar #10
04. november 2008 af miss13 (Slettet)

Altså:

F'(x) = ½ e^x - 2

og hvad siger du så jeg skal, altså bruge den her  y = f'(x0)(x-x0) + f(x0)

skal jeg så sætte ½ e^x - 2  ind på x's plads, også 0 ind på xo's plads? er det sådan?


Brugbart svar (0)

Svar #11
04. november 2008 af Dkuro Chan (Slettet)

Du ved at (x0,f(x0))=(0,½) så

y=f'(0)(x-0)+½ ... beregn f ' (0) og indsæt


Svar #12
04. november 2008 af miss13 (Slettet)

beregn f ' (0)? :) Kan man gøre det på TI89'eren?

Hvordan beregner jeg den?

Undskyld fordi jeg er så dum til Matematik :(


Brugbart svar (0)

Svar #13
04. november 2008 af Dkuro Chan (Slettet)

f ' (0) = ½e0-2=½-2=-1½                    (e0=1)


Skriv et svar til: Hjælp til opg. 1023 pleas! :) Jeg har virkelig brug for hjælp.. HASTER!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.