Matematik

RETTELSE

05. november 2008 af Mads221 (Slettet)

Tabellen viser verdens samlede årlige energiforbrug omregnet til olieforbrug i millioner tons over en periode på 25 år.

(skal forstille en tabel)

År 1970 1975 1980 1985 1990 1995
Energiforbrug 4700 5600 6400 6900 7800 8200

Beregn for femårsperioden 1970-75 den samlede procentvise stigning i energi-forbruget

900 : 4700 * 100 = 19,14%


Beregn den gennemsnitlige årlige procentvise stigning i p i samme periode.
5√(5600/4700)- 1 ·100% = 3,5662 %

Beregn den gennemsnitlige årlige procentvise stigning i perioden 1970-1995.

??
Beregn, hvor stort energiforbruget ville have været i 1995, hvis den gennemsnitlige årlige procentvise stigning i hele perioden 1970-1995 havde været p.

??


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. november 2008 af Isomorphician

"Beregn den gennemsnitlige årlige procentvise stigning i perioden 1970-1995"

...samme fremgangsmåde som opgaven forinden.

-------

"Beregn, hvor stort energiforbruget ville have været i 1995, hvis den gennemsnitlige årlige procentvise stigning i hele perioden 1970-1995 havde været p."

...4700*(1,035662)25


Svar #2
05. november 2008 af Mads221 (Slettet)

5√(5600/4700)- 1 ·100% = 3,5662 % så det her passer?
 

"Beregn den gennemsnitlige årlige procentvise stigning i perioden 1970-1995"

25√(8200/4700) - 1 ·100% = får en resultat der er -98 :S:S:S
 


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. november 2008 af Isomorphician

Du må taste forkert på lommeregneren:

Jeg får 2,25125 %.


Svar #4
05. november 2008 af Mads221 (Slettet)

"Beregn, hvor stort energiforbruget ville have været i 1995, hvis den gennemsnitlige årlige procentvise stigning i hele perioden 1970-1995 havde været p."

4700*(1,035662)^25 hvad med denne her ??


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. november 2008 af Isomorphician

Den skal du bare udregne.

Du har jo udregnet p til at være 3,5662 % i en tidligere opgave.

Så bruges fremskrivningsformlen til at udregne det tænkte energiforbrug hvis p havde været den gennemsnitlige procentmæssige stigning.


Svar #6
05. november 2008 af Mads221 (Slettet)

kan d passe det giver 11286?


Svar #7
05. november 2008 af Mads221 (Slettet)

????


Brugbart svar (0)

Svar #8
05. november 2008 af Isomorphician

Ja.


Svar #9
05. november 2008 af Mads221 (Slettet)

ps.

hvordan regner du det på lommeregneret altså

25√(8200/4700) - 1 ·100%


Brugbart svar (0)

Svar #10
05. november 2008 af Isomorphician

Jeg kan ikke taste det ind som jeg regner det (har ikke ti-dit og dat).


Skriv et svar til: RETTELSE

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.