Matematik

nem Intergralregning ?

07. november 2008 af marillos_lkd (Slettet)

eyy fokes.

Jeg har problemer med denne opgave.

a) Tegn grafen f(x) = x + ( (0.001)/(2 - 3*x) ) i vinduet [-10; 5] x [-5; 5].

Bestem difinitionsmængden ?

Ved ikke hvordan jeg bestemmer difinitionsmængden, men vil blive glad hvis nogen kunne hjælpe mig med det ?.

på forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. november 2008 af Dkuro Chan (Slettet)

Definitionsmængden er den mængde i R (jeg gætter her på du ikke skal gøre rede for komplekse tal C) hvor hvilken f(x) giver mening når du indsætter x


Svar #2
07. november 2008 af marillos_lkd (Slettet)

Hvad mener du med i R??


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. november 2008 af Danielras (Slettet)

De reelle tal.


Brugbart svar (1)

Svar #4
07. november 2008 af DON CARLOS (Slettet)

I og med at grafen er defineret i et interval, må dette også være gældende definitionsmængden, ville jeg da sige.

Jeg er enig med at funktionen er defineret i R, men ikke i dette interval - hvorfor skulle hun ellers kigge på grafen i et bedstemt interval/vindue?

Dm(x) = [-10, -5]

Vm(x) = 5

jf. [-10; 5] x [-5; 5]

____________

Nogle der kan be/afkræfte?


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. november 2008 af Dkuro Chan (Slettet)

oki ... der divideres med 2 - 3*x som jo rammer 0 for x=2/3 ... og da man ikke kan dividere med 0 så er f ikke def der vel?! ... så der er asymptotiske værdier for  x→2/3 fra hhv højre og venstre, ikk? ... bare fordi hun skal se på lommeregneren i [-10; 5] x [-5; 5] giver dette jo ikke hele sandheden vel?


Brugbart svar (1)

Svar #6
07. november 2008 af DON CARLOS (Slettet)

Korrekt. Grafen er ikke defineret i x=2/3, og ja, der er asymptotiske værdier for x.

Derfor gælder det jo generelt:

Dm(f)=R / (2/3)
Og Vm(f)= R

Problemer er bare, at ordet 'vinduet' forvirrer mig. Hvis vinduet=intervallet, så er det en hel anden snak, da Dm er et interval, må Vm jo også være et interval.

Mit spørgsmål er bare, hvilken mening er der så i at man skal se grafen i det vindue, hvis det ikke har noget med opgaven af gøre?!


Brugbart svar (1)

Svar #7
07. november 2008 af Dkuro Chan (Slettet)

#6 læs opgaverne korrekt

a) Tegn grafen f(x) = x + ( (0.001)/(2 - 3*x) ) i vinduet [-10; 5] x [-5; 5].


... den næste opgave mht. def.mgd har ingen sammenhæng med a) ... derfor må antages at x kan være vilkårlig i de mængder i kender ( reelle eller komplekse)


Skriv et svar til: nem Intergralregning ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.