Matematik

Kan du hjælpe?

07. november 2008 af camilie2 (Slettet)

Opgav 1
Isolér x i ligningen y = a?
 

Opgave 2
For springhaler gælder, at deres vægt med god tilnærmelse er proportional med længden i 3. potens.
a) Indfør passende betegnelser, og opskriv en formel, der angiver vægten af en springhale udtrykt ved længden.
 

de to opgaver kan jeg slet ikke finde ud af. jeg håber i kan hjælpe mig..


Svar #1
07. november 2008 af camilie2 (Slettet)

Isolér x i ligningen y =a×


Svar #2
07. november 2008 af camilie2 (Slettet)

hjælpppppp!!!!


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. november 2008 af juventuz (Slettet)

1) kan du selv! Det er bare at dividere med a på begge sider.

2) m(l)=k*l3

 hvoraf m=vægten og l=længden


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. november 2008 af DON CARLOS (Slettet)

a) du skal få a= et eller andet, ud fra ligningen y = ax. Hvad skal du gøre for at få x over til y?

b) skriv de oplysninger sammen, du får i opgaven.. du får givet er sprogligt sammenhæng, udtryk det matematisk.


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. november 2008 af DON CARLOS (Slettet)

Rettelse:

"du skal få a= et eller andet, ud fra ligningen y = ax. Hvad skal du gøre for at få x over til y?" ->

du skal få x= et eller andet, ud fra ligningen y = ax. Hvad skal du gøre for at få a over til y?


Brugbart svar (0)

Svar #6
07. november 2008 af mathon

Opgave 1:
y = ax
ln(y) = ln(a)*x

x = ln(y)/ln(a)

Opgave 2:
m(L) = b*L3


Skriv et svar til: Kan du hjælpe?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.