Kemi

finde stofmængde for FeSO4 osv. hjælp

09. november 2008 af bcch (Slettet)

hej. jeg sidder med en kemirapport. jeg har lidt problemer med at finde ud af stofmængden af dette : FeSO4 · 7H2O

jeg kender Fe 's stofmængde - skal jeg så gange det med 7 for at finde FeSO4 · 7H2O 's stofmængde.

ex. 0,00895*7 = 0,06265

derefter skal jeg finde massen af FeSO4 · 7H2O

jeg kender molar massen, som er 277,92 - skal jeg så gøre følgende: 0,06265*277,92 = 17,4117 , og der har jeg massen. 

er det rigtigt det jeg har gjort eller er det helt forkert? håber nogle vil hjælpe 


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. november 2008 af mathon

M(FeSO4*7H2O) = 278,048 g/mol

55,847 + 32,065 + 4*15,999 + 7*18,01 = 278,048


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. november 2008 af mathon

rettelse

55,847 + 32,065 + 4*15,999 + 7*18,02 = 278,048


Skriv et svar til: finde stofmængde for FeSO4 osv. hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.