Fysik

sprits fordampningsvarme.. hjælp :S

09. november 2008 af birisi (Slettet)

hey allesammen .. er gået lidt i stå med en fysikopgave.. håber der er nogen der vil hjælpe :S

i et bægerglas med sprit er der anbragt et varmelegeme, der omsætter energi med effekten 78 W. der er 218,0 g sprit i glasset. sprits specifikke varmekap. er 2,45 J(g*K)

Hvor lang tid varer det at hæve sprittens temp fra 20 *C til 58*C, hvis man kan se bort fra bægerglassets varmekap. og varmetab til omgivelserne ??


Brugbart svar (1)

Svar #1
09. november 2008 af mathon

E = (78 J/s)*t = (218,0 g)*(2,45 J/(g*K))*(58-20)K = 20.295,8 J

t = (20.295,8 J)/(78 J/s) =


Svar #2
09. november 2008 af birisi (Slettet)

mange tak :)


Skriv et svar til: sprits fordampningsvarme.. hjælp :S

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.