Fysik

haster har brug for hjælp

09. november 2008 af iiidiot (Slettet)

Opgave 1

Vi regner med, at transistorradioens  antenne giver resonans ved 1/4 bølgelængde, og senderens frekvens er 93 MHz.

Hvor stor er bølgelængden?

Hvor lang skal antennen være?

og

Opgave 2

De bølgelængder, der skydes overgang til n= 1, kaldes Lymanserien . Beregn de fire første bølgelængder i lymanserien. (2→1, 3→1, 4→1 og 5→1).

Hvordan beregner man disse opgaver???? Vær sød og gi forklar opgaverne også. tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. november 2008 af peter lind

Brug bølgelængde*frekvens=bølgehastighed.


Svar #2
09. november 2008 af iiidiot (Slettet)

Altså var det opgave 1 du talte om og skulle jeg sige 1/4 * 93 * 106= bølgehastigheden??????


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. november 2008 af peter lind

Det var opgave 1. Det er bølgelængden, der står i formlen ikke 1/4


Svar #4
09. november 2008 af iiidiot (Slettet)

Ja


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. november 2008 af mathon

Lyman-serien

1/λ = Ry*(1 - 1/n2), n = 2,3,4,5

hvor
Ry = Rydbergkonstanten 1,09737*107 m-1


Svar #6
09. november 2008 af iiidiot (Slettet)

tak men hvad skal jeg skrive i 1/λ. Altså hvad er λ i den???


Skriv et svar til: haster har brug for hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.