Kemi

2 små ting syre og ph

10. november 2008 af husii (Slettet)

1,00L 0,45M natriumethanoat tilsættes 0,25L 1,00M dichlorethansyre
f) Beregn pH for opløsningen før og efter tilsætning af dichlorethansyre
g) Forklar ud fra forskelle i molekylestrukturen hvorfor dichlorethansyre er en stærkere syre end ethansyre

link  https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=597478


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. november 2008 af mathon

f)
H3C-CH2-ONa(aq)   +   H2O(l)   →   H3C-CH2-OH(aq)   +   OH-(aq)   +   Na+(aq)
hurtigt forløbende proces

[OH-] = 0,45 M

pOH = -log(0,45) = 0,346787 ≈ 0,3

pHfør = 14 - pOH = 14 - 0,3 = 13,7

C   +   OH-(aq)   →    HCCl2COO-(aq)   +   H2O(l)   hvorved en del OH- fjernes

n(HCCl2COOH)tilsat = (0,25 L)*(1,00 mol/L) = 0,25 mol ækvivalerer 0,25 mol fjernet OH-

n(OH-)resterende = (0,45 -0,25)mol = 0,20 mol i voluminet 1,25 L opløsning

[OH-]efter = (0,20 mol)/(1,25 L) = 0,16 M

pOHefter = -log(0,16) = 0,79588 ≈0,80

pHefter = 14 - pOHefter = 14 - 0,80 = 13,2


 


Skriv et svar til: 2 små ting syre og ph

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.