Fysik

Opgaver

11. november 2008 af pucsi (Slettet)

Hej folkens.

Jeg har nogle problemer med nogle opgaver:

V9:

En bageovn omsætter elektrisk energi med effekten 2,0 kW

a) hvor meget elektrisk energi omsætter bageovnen på 5,0 minutter?

Bageovnens temperatur T som funktion af tiden t fra bageovnene tændes kan med god tilnærmelse beskrives som:

T=471grader - 450grader*e^-a*t

Konstanten a = 0,042 min^-1

varmekapacitet = 6,3 kJ/K

b) Hvor lang til går der fra bageovnen tændes, til den tændes, til dens temperatur når op på 200 grader?

c) med hvor stor effekt afgiver bageovnen energi til omgivelserne ved denne temperatur?

M7:

ved de olympiske lege i Seoul i 1988 løb canadieren Ben Johnson 100 m på 9,83 s.

a) beregn genemsnitsfarten for Ben Johnsons løb

analyser af videooptagelser af løbet hår vist, at Ben Johnsons hastighed v som funktion af tiden t siden løbets start kan beskrives ved udtrykket

v(t)= A - B*t - A* 0,4937^t

Tiden t måles i sekunder. A= 12,42 m/s og B= 0,0944 m/s^2

b) bestem Ben Johnsons acceleration ved t=0 s , samt den maksimale hastighed under løbet.

c) hvor lang tid brugte Ben Johnson på de første 50 m af løbet?

M9:

en stålkugle ruller med konstant acceleration ned ad et skråplan. Tabellen nedenfor giver sammenhørende værdier af tiden t og positionen s for stålkuglen.

t/s           0,041        0,073     0,10       0,15        0,18         0,22      0,25       0,27

s/m        0,050       0,075    0,100     0,150     0,200      0,250     0,300    0,350

a) bestem kuglens acceleration a, begyndelsesfart v og begyndelsessted s.

b) hvor er kuglen, når fartren er 3,0 m/s?

Jeg håber der er nogen derude der kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. november 2008 af Jerslev

#0: Har du selv nogle bud?

- - -

mvh

Jerslev


Svar #2
11. november 2008 af pucsi (Slettet)

nej overhovedet ikke :s


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. november 2008 af Jerslev

#2: Ikke engang til a) opgaverne?

- - -

mvh

Jerslev


Svar #4
11. november 2008 af pucsi (Slettet)

nej


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. november 2008 af Jerslev

#4: For den første opgave skal du bruge, at effekt er energi pr. sekund. Prøv at udnytte dette.

- - -

mvh

Jerslev


Svar #6
11. november 2008 af pucsi (Slettet)

jep, den har jeg regnet nu . .  men hvad med b ?


Brugbart svar (3)

Svar #7
11. november 2008 af Daniel TA (Slettet)

#6 Sæt T=200o og isoler t


Svar #8
11. november 2008 af pucsi (Slettet)

Ved ikke hvordan jeg isolere t :s


Brugbart svar (2)

Svar #9
11. november 2008 af Daniel TA (Slettet)

Du kan få din lommeregner til det ved brug af solve, eller du kan gøre:

T=471o - 450o*e-a*t

<=>

(T-471o)/(-450o) = e-a*t

<=>

ln((T-471o)/(-450o) = -a*t

<=>

(ln((T-471o)/(-450o))/-a = t

Nu skal du bare indsætte dine værdier.


Svar #10
11. november 2008 af pucsi (Slettet)

tak :D
hvad så med c ?


Brugbart svar (0)

Svar #11
11. november 2008 af Daniel TA (Slettet)

Lige nu sidder jeg jo bare og laver din opgave. Du have nogle forslag selv. Du bliver kun bedre, ved selv at tænke.


Svar #12
12. november 2008 af pucsi (Slettet)

Jamen når jeg ikke har den fjerneste idé om hvordan jeg skal løse dem, så bliver jeg jo nødt til at se hvordan andre ville løse dem og så se om jeg kan forstå den måde ;)


Brugbart svar (1)

Svar #13
12. november 2008 af Jerslev

#12: I får ikke stillet opgaver uden at have gennemgået bagvedliggende teori og formler samt måske endda regneeksempler på opgaver af samme slags.

- - -

mvh

Jerslev


Brugbart svar (0)

Svar #14
25. januar 2011 af Brina-g (Slettet)

Nogen der kan hjælpe i V9 spg. c?


Skriv et svar til: Opgaver

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.