Fysik

energi og opvarming

12. november 2008 af G-Money bank (Slettet)

hej alle..

jeg fik en opgave iskolen som handler om energi og varme ... jeg har brug for en formel til at løse opgaven på...  her er opgaven:

En tredje helt lukket beholder med samme dimensioner som ovenfor er lavet af 3 mm rustfrit stål. Den er helt fyldt op med glycerin. Beholderen og indhold er 12 °C.
Glycerin skal inden en reaktion opvarmes til 50 °C. Antag at både glycerin og rustfrit stål opvarmes lige meget. Der skal påregnes et energispild på 18%. Varmelegemet er på 3000 W.

Beregn hvor meget energi der forbruges.

Beregn hvor lang tid opvarmningen tager.

Er der et problem ved at fylde tanken helt op?

billedet af beholderen er vedhæfttet..


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. november 2008 af Lurch (Slettet)

Et par hints

 1. Se på avrmekapacitet

2. Effeket er energi tilført per tid. Hvis du kender effekten, og hvor meget energi der skal bruges. kan du finde tiden det tager

3. Hvad sker der med vand i en lukekt beholder hvis du varmer det? Hvad sker der med beholderen?


Svar #2
12. november 2008 af G-Money bank (Slettet)

okay tusind tak.. men jeg kan ikke komme videre fra opgave 1 ..jeg er nået til det her:


 

densitet for rustfristål = 9020kg/m^3

og c værdi for rustfristål = 0,51/kg * k



jeg har beregnet volumen af beholderen i opgaven til 6240L

Sammenhængen mellem den tilførte varme, varmekapacitet C og temperaturstigning ?t er:
Q = C * ?t

For at finde C bruger vi denne formel:
C= m * c
 


Svar #3
12. november 2008 af G-Money bank (Slettet)

hvad skal jeg gøre for at finde ud af hvor meget energi der bruges??


Skriv et svar til: energi og opvarming

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.