Matematik

Ligninger igen og igen !!

13. november 2008 af gAz_2635 (Slettet)

Hej ved i får masser af topics om ligninger og har kigget dem igennem, men de hjalp ikke .S kan i ikke lige hjælpe mig med at lave ligninger.. Har ikke noget eksempel så find på et.. Og forklar detaljeret tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. november 2008 af Isomorphician

3x + 5 = (x/3) - 3

Først ganges der med 3 på begge sider af lighedstegnet (alle led skal ganges med 3):

9x + 15 = x - 9

x trækkes fra på begge sider for at isolere x'erne på venstresiden:

8x + 15 = -9

15 trækkes fra på begge sider af lighedstegnet for at isolere x'erne:

8x = -24

der divideres med 8 for at få én x på venstresiden:

x = -3

.....

Generelt må du:

- lægge det samme til på begge sider af lighedstegnet.

- trække det samme fra på begge sider af lighedstegnet.

- gange med det samme på begge sider af lighedstegnet, dog ikke 0. (Husk alle leddene skal ganges).

- dividere med det samme på begge sider af lighedstegnet.


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. november 2008 af Isomorphician

...og alle leddene skal selvfølgelig også divideres når du gør det


Skriv et svar til: Ligninger igen og igen !!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.