Kemi

Haster - syrer og baser!

13. november 2008 af millemusen21 (Slettet)

Hejsa :)

Lidt pinligt spørgsmål måske, men hvordan påviser man syrer og baser? (er det det med OH- ionen ved baser eller?) - det må gerne være meget grundigt besvaret, da det er et spørgsmål en aflevering (:

Hvad er en indikator? - må også gerne være meget grundigt besvaret.

På forhånd tak c",)


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. november 2008 af johnmaiers (Slettet)

En syre-base indikator er et stof du tilsætter din opløsning. Indikatoren vil have forskellig farve ved forskellige pH værdier. Methylorange har f.eks. syrefarve rød, og basefarve gul. Der findes mange forskellige indikatorer, og de skifter allesammen farve ved forskellige pH-værdier.

En base vil optage et H, og vil dermed i en opløsning i vand danne OH- ioner. Def. af pH er dermed pH=14+log(OH.).

En syre vil afgive et H, og vil dermed danne H3O+ ioner i en vandig opløsning. Def. af pH er dermed pH=-log(H3O+).

Jeg synes det er uklart hvad du mener :)


Svar #2
13. november 2008 af millemusen21 (Slettet)

hov det må du undskylde :) , men tak for hjælpen :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. november 2008 af mathon

...en indikator
er et svagt syre/base-system

HIn(aq) + H2O(l) <---> In-(aq) + H3O+(aq)
farve                       farve2

ved tilsætning af syre (H3O+) forskydes ligevægten mod venstre,

farve1 er synsdominerende

ved tilsætning af base (fjernelse af H3O+) forskydes ligevægten mod højre,

farve2 er synsdominerende


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. november 2008 af mathon

...blandingsfarvetoner er naturligvis også mulige

typisk er en indikator anvendelig over 2 pH-enheder (= 2 Sø)

pKHIn - 1 < pH < pKHIn + 1


Brugbart svar (0)

Svar #5
29. november 2008 af gobbi19 (Slettet)

man tilsætter et ph papir.


Skriv et svar til: Haster - syrer og baser!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.