Matematik

2. grads ligning ?

13. november 2008 af azdo (Slettet)

Hej kloge matematikere!

jeg sidder med et problem:

Gør rede for at ligning : (a-2)x^2^ + 3x - a = 0

har to forskellige rødder for alle tal bortset fra a forskellig fra 2

Ville blive SÅ glad hvis der var en venlig sjæl der kunne hjælpe her?


Brugbart svar (1)

Svar #1
13. november 2008 af Dkuro Chan (Slettet)

Kig på diskriminanten d og vis at d>0 ⇔ a≠2


Svar #2
13. november 2008 af azdo (Slettet)

okay, men hvordan regner jeg den ud ? ved godt det er b^2 - 4ac men a og c er jo a-2 og a ? hvordan gør man ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. november 2008 af Dkuro Chan (Slettet)

bare indsæt, så får du et anden grads polynomium i a. Hvad kan du sige om det's diskriminant? og dermed om a?


Brugbart svar (1)

Svar #4
13. november 2008 af Dkuro Chan (Slettet)

Rettelse til #3 ... for a≠0,2 fås et anden grads pol :/ ... for a=0,2 indsættes bare ..


Svar #5
13. november 2008 af azdo (Slettet)

indsæt ? ja det ved jeg .. kommer til at se sådan her ud: 3^2 - 4 * (a-2) * a ?? hvordan regnes den færdig ?


Brugbart svar (0)

Svar #6
13. november 2008 af Dkuro Chan (Slettet)

Du har regnet galt d=32-4(a-2)(-a)=9-4a(a-2) ...

Du løser ligningen 9+4a(a-2)>0, som med a=0 er sand, a=2 er falsk og for a≠0,2 har du et anden grads pol i a ... nemlig 4a2-8a+9 du viser at denne er >0 ved at vise at dennes diskriminant er >0


Brugbart svar (1)

Svar #7
13. november 2008 af Dkuro Chan (Slettet)

Rettelse til #6 ... nemlig 4a2-8a+9 du viser at denne er >0 ved at vise at dennes diskriminant er <0  ... sorry :-(


Skriv et svar til: 2. grads ligning ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.