Matematik

Kan det passe?

14. november 2008 af H3l3n3mus (Slettet)

Hej.

Hvad hvis jeg lånte 9495 kr i banken i over 3 år (9% rente)

Skal jeg så sige 9495 x 0.09, 3 gange?


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. november 2008 af KurdiDK (Slettet)

Nope. Du bruger formlen Kn = K(1+x)n

Kn = værdi efter n perioder

K = startværdi

x = renten i procent angivet som decimaltal

n = antal år   


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. november 2008 af Isomorphician

Hvad skal du finde?


Svar #3
14. november 2008 af H3l3n3mus (Slettet)

Hvordan skal jeg så gøre? Opgaven lyder:

*Hvad ville det cirka koste at låne 9.495 kr. i banken over 3 år? (rente 9%)


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. november 2008 af Isomorphician

(9495*(1,093)) - 9495


Svar #5
14. november 2008 af H3l3n3mus (Slettet)

Er det ikke 0,09?


Svar #6
14. november 2008 af H3l3n3mus (Slettet)

Så 9495 * 1,093 = 12296,30036
12296.30036 - 9495kr = 2801.300355 eller kan det sagtens skrives som: 2801.3kr?


Brugbart svar (0)

Svar #7
14. november 2008 af KurdiDK (Slettet)

Du skal ALTID enten have 2 decimaler eller ingen, når der er tale om et beløb!  


Brugbart svar (0)

Svar #8
14. november 2008 af juventuz (Slettet)

Derfor er det ca. 2800, der er svaret (idet der står ca. på opgaveformuleringen)


Brugbart svar (0)

Svar #9
16. november 2008 af 2007xMVK (Slettet)

K0= k(1+0,09)n

K0= 9495 (1+0,09)3

resultatet må du selv regne ud, nu har du formlen ;-)


Skriv et svar til: Kan det passe?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.