Matematik

Anvendelse af ligninger - trekantsberegning

16. november 2008 af mellemulle (Slettet)

Hej derude..

Sidder med en opgave, hvor jeg har en trekant med areal = 9 og hypotenusen er dobbelt så lang som den ene katete.

Hvordan beregner jeg ud fra ovenstående oplysninger, sidelængderne i trekanten?

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. november 2008 af Isomorphician

To ligninger med to ubekendte:

I: 0,5*a*b = 9

II: a2 + b2 = (2a)2


Svar #2
16. november 2008 af mellemulle (Slettet)

Tusind tak :) Jeg prøver lige at køre den, og skriver igen, hvis det volder mig flere problemer..


Svar #3
16. november 2008 af mellemulle (Slettet)

Men lige for at være sikker - a og a^2  og b og b^2 er forskellige "tal".. Ikke?


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. november 2008 af Isomorphician

a er a og b er b.

Den første ligning gør brug af formlen for arealet af en retvinklet trekant, hvor arealet kan findes ved det halve produkt af kateternes længde.

Den anden ligning er Pythagoras.


Svar #5
16. november 2008 af mellemulle (Slettet)

I den første ligning skal der så ikke stå1,5 *a*b i stedet for 0,5 ??


Brugbart svar (0)

Svar #6
16. november 2008 af Isomorphician

Nej. Husk på hvordan man regner arealet af en trekant ud.


Svar #7
16. november 2008 af mellemulle (Slettet)

Nå ja for pokker :) Tak!


Skriv et svar til: Anvendelse af ligninger - trekantsberegning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.