Matematik

Differentering og hastighed s(t)- HASTER

16. november 2008 af Super13 (Slettet)

Hej nogen der kan hjælpe mig med denne opgave? er nemlig selv lidt lost

En partikel bevæger sig på en ret linje. Partiklens position s (meter) til tidspunktet t (sek.) er givet ved

s(t) = 5t^0,5

bestem tidspunktet hvor partiklens hastighed er 2 m/s
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. november 2008 af Jerslev (Slettet)

#0: Du får opgivet en stedfunktion. Fra fysik ved du, at hastighedsfunktionen er den tidsdifferentierede stedfunktion.


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. november 2008 af Danielras (Slettet)

v(t) = s'(t)


Svar #3
16. november 2008 af Super13 (Slettet)

Hmm, hvad? :)

kan det sikkert godt, men har bare lavet mat. i 7 timer nu, så er helt ør i hovedet..


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. november 2008 af Danielras (Slettet)

Differentier dit udtryk for partiklens position som funktion af tiden. Så har du et udtryk for partiklens hastighed som funktion af tiden. Du skal så finde det tidspunkt hvor hastigheden er 2 m/s og det gøres ved at løse:

v(t) = 2

Hvor v(t) altså er udtrykket for partiklens hastighed som funktion af tiden.


Brugbart svar (0)

Svar #5
16. november 2008 af miss13 (Slettet)

hmm, kan det så godt passe at svaret er 7,07107 s?


Brugbart svar (0)

Svar #6
16. november 2008 af Danielras (Slettet)

Nej. Prøv at skriv dine beregninger.


Brugbart svar (0)

Svar #7
16. november 2008 af miss13 (Slettet)

Hmm okay:

S(t)=5*t^½

V'(t)= t^½

v(2)= 2^½

= 1,41421

er jeg helt lost eller hvad? føler mig nemlig lidt sådan..

kan slet ikke tænke :(


Brugbart svar (0)

Svar #8
16. november 2008 af Danielras (Slettet)

Hehe, ja det er ikke helt korrekt.

s(t)=5*t^½

s'(t) = v(t) = 2,5 * t^(-½) = 2,5 / t^½

I det ovenstående indlæg indsætter du så t=2, men vi skal jo netop finde den t-værdi hvortil hastigheden er 2. Så det du skal løse er:

2 = 2,5 / t^½

Du skal så isolere t.


Brugbart svar (0)

Svar #9
22. oktober 2009 af dv6000 (Slettet)

Hvordan bliver det :

v(t) = 2.5 * t^(-1/2)

hvor kommer 2,5 fra og hvorfor ^(-1/2) ?


Brugbart svar (0)

Svar #10
22. oktober 2009 af mathon

v(t) = ds/dt = 5·0,5·t0,5-1 = 2,5·t-0,5 = 2,5·t-1/2


Brugbart svar (0)

Svar #11
16. januar 2010 af oOtotteOo (Slettet)

hvordan vil du isolere t i denne ligning 2 = 2,5· t^-1/2..?


Brugbart svar (0)

Svar #12
16. januar 2010 af mathon

#1
den fik du
i
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=790295


Skriv et svar til: Differentering og hastighed s(t)- HASTER

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.