Matematik

Funktion

17. november 2008 af CJN (Slettet)

Hjælp?

f(t) = 9560/1+4,6*e-0,09*t

hvordan finder jeg:

f(t)=8000


Brugbart svar (1)

Svar #1
17. november 2008 af Isomorphician

8000 = 9560/(1 + 4,6*e-0,09t) <=>

9560/8000 = 1 + 4,6*e-0,09t <=>

(9560/8000) - 1 = 4,6*e-0,09t <=>

((9560/8000) - 1)/4,6 = e-0,09t <=>

....


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. november 2008 af dnadan (Slettet)

Løs ligningen:

8000 = 9560/(1+4,6*e-0,09*t) (husk parentesen, når du skriver herinde, ellers ses det som noget andet)

Et hint er: Gang nævneren over.


Svar #3
19. november 2008 af CJN (Slettet)

Jeg synes atså ik jeg kan få det til at passe??

((9560/8000) - 1)/4,6 = e-0,09t

ln((9560/8000)-1)/(4,6)/(-0-09) = t

Kan det passe at:

t=18,16395...???

f(t) = 9560/1+4,6*e-0,09*18,16 = 5091, så det er vel forkert... Hjælp, hvor går det galt?


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. november 2008 af Isomorphician

((9560/8000) - 1)/4,6 = e-0,09t

ln(0,195/4,6) = -0,09t

ln(0,195/4,6)/(-0,09) = t

35,12013 = t


Skriv et svar til: Funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.