Matematik

Vektorer og geo. i planen

18. november 2008 af Johanboy11 (Slettet)

Hej. Håber i kan hjælpe/vejlede lidt til følgende opgave. Må indrømme jeg er kørt lidt fast, og er ikke sikker på at mine beregninger er helt korrekte, så tager den bare fra toppen.

I et koordinatsystem er det givet et punkt A(8,9) og en linje L med parameterfremstilingen L: (x,y) = (4,-6) + t(12,-5). Med P betegnes et vilkårligt punkt på L.

a) Bestem t, så vektorAP står vinkelret på L.

b) Bestem projektionen (A på L) af A på  L, og bestem spejlbilledet (A på S) af A i L.

c) Bestem afstanden fra A til L

d) Gør rede for, at L er parallel med M, og bestem dist(L,M)

HÅBER AT NOGLE VIRKELIGE SKARPE HJERNER KAN HJÆLPE MIG MED DENNE HER, SYNES VIRKELIG DEN ER SPIDSFINDIG.


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. november 2008 af peter lind

a) Vektor AP = OP-OA = (x,y)-(8,9) hvor (x,y) er et punkt på linien. Skal AP være vinkelre på L skal der gælde at skalarproduktet mellem AP og retningsvektoren for L være 0.

b) projektionen er P. Hvad mener du med  spejlbilledet (A på S) af A i L..
c) Det er længden af vektor AP

d) Hvad er M?


Brugbart svar (1)

Svar #2
18. november 2008 af mathon

se vedhæftet

Vedhæftet fil:vektor_14.doc

Svar #3
24. november 2008 af Johanboy11 (Slettet)

Mange tak Mathon.
Du er virkelig en god hjælp !

Og tak Peter Lind fordi du gad forsøge :) - jeg undskylder mit fravær på dette forum.


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. januar 2012 af guzbak

men hvordan finder man spejlbilledet af As af A i l, efter vi har bestemt projektionen Al af A på l?

- - -

Angiv gerne om mit svar var brugbart, ved at trykke på "brugbart svar".

// Guzbak


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. januar 2012 af guzbak

ikke noget alligevel :)

- - -

Angiv gerne om mit svar var brugbart, ved at trykke på "brugbart svar".

// Guzbak


Skriv et svar til: Vektorer og geo. i planen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.