Matematik

Hvad er det rigtige?

18. november 2008 af Neu (Slettet)

Udregn følgene:

(3-22)2 - √36

Hvis jeg bare skriver det sådan der på lommeregneren, så får jeg det til -5

Men hvis jeg skriver (9 -16) - √36 så får jeg -13

Hvad er det rigtige?

Tak hvis der er nogen der vil hjælpe. :D


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. november 2008 af Einsteinette (Slettet)

#0, Det er heller ikke korrekt at skrive de ind således. Ellers kunne du skrive
(3-22)2 = (3-4)2 = (-1)2 = 1 - √36


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. november 2008 af c_aastrup

Regn parentesen og roden ud først. Dette burde ikke være noget som kræver lommeregner.

 

Det du klart mangler er styr på i hvilken rækkefølge du skal lave dine udregninger.


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. november 2008 af Einsteinette (Slettet)

= - 5

 


Skriv et svar til: Hvad er det rigtige?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.