Matematik
Rumfang
15. april 2003 af
SP anonym (Slettet)
Mangler en formel til at beregne
rumfanget af en udgravning, som er formet som en pyramidestub, bare ikke kvadratisk.
H: 3,5m
Stor flade: 22m x 11m
Lille flade: 18,5m x 7,5m
rumfanget af en udgravning, som er formet som en pyramidestub, bare ikke kvadratisk.
H: 3,5m
Stor flade: 22m x 11m
Lille flade: 18,5m x 7,5m
Svar #1
16. april 2003 af MaMarrachO (Slettet)
Formel for rumfang i en pyramide:(grundflade x højde)/3.
For at finde pyramidestubben må du så regne rumfanget ud for begge grundflader og trække volumen af den lille grundflade fra den store.
For at finde pyramidestubben må du så regne rumfanget ud for begge grundflader og trække volumen af den lille grundflade fra den store.
Svar #2
17. april 2003 af SP anonym (Slettet)
Til Henning.
Det kan gøres endnu nemmere (det hele på en linie):
V(pyramidestub)=1/3*h*(G+g+(G*g)^(1/2)).
G er den store grundflades areal, mens g er den lille grundflades areal. H er højden.
Mvh. Sigmund
Det kan gøres endnu nemmere (det hele på en linie):
V(pyramidestub)=1/3*h*(G+g+(G*g)^(1/2)).
G er den store grundflades areal, mens g er den lille grundflades areal. H er højden.
Mvh. Sigmund
Svar #3
21. april 2003 af SP anonym (Slettet)
Tak for Jeres svar!
Har i øvrigt fået denne formel, som er nem at anvende.
h*(B*(2*L+l)+b*(L+2*l))
V = ---------------------- 6
Har i øvrigt fået denne formel, som er nem at anvende.
h*(B*(2*L+l)+b*(L+2*l))
V = ---------------------- 6
Skriv et svar til: Rumfang
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
